הכרזת העצמאות של ארצות הברית - המחלקה להיסטוריה כללית אוניברסיטת בר-אילן

ב-4 ביולי בשנת 1776 בפילדלפיה, אימץ הקונגרס היבשתי השני את הכרזת העצמאות של ארצות הברית, ומאז הפך הארבעה ביולי ליום העצמאות של הרפובליקה. הכרזת העצמאות של ארצות הברית, שנכתבה על ידי תומס ג'פרסון, זכורה היום בעיקר בזכות משפטים נפלאים כמו: "מקובלות עלינו אמיתות אלה כמוכחות מאליהן, שכל בני-האדם נבראו שווים, שהבורא העניק להם זכויות מסוימות שאי-אפשר לשלול מהם,  וביניהן הזכות לחיים, לחירות ולרדיפת האושר". אמירות שנתנו לה מקום של כבוד בין המסמכים הנערצים על ידי כל מי שזכויות האדם והאזרח יקרות ללבו. אולם יש לזכור שכאשר הכרזת העצמאות של ארצות הברית התפרסמה החלק החשוב של המסמך עבור הציבור האמריקני היה רשימה ארוכה של טענות כלפי המלך האנגלי שנתפס כמי שפגע בזכויותיהם של בני המושבות. במילים אחרות, הכרזת העצמאות של ארה"ב הייתה מסמך תעמולה. תעמולה שנועדה  להסביר לציבור האמריקני מדוע פרצה המהפכה, כי רבים מהם לא היו משוכנעים בנחיצותה, וכן לחזק את ידיהם של התומכים, ולגייס כסף ומתנדבים לצבא של ג'ורג' וושינגטון. מטרה נוספת של הכרזת העצמאות של ארצות הברית הייתה להרתיע מעצמות כמו ספרד ולהבהיר להן ששלוש-עשרה המדינות החדשות לא חפשו את חסותה של אימפריה אחרת. השפעתה של הכרזת העצמאות של ארצות הברית הייתה אדירה. היא הצליחה לשכנע רבים מהמהססים לתמוך במהפכה, ולסייע לה באופן פעיל. בו בזמן התחיל תהליך שנמשך במידה מסוימת עד היום שבו הרעיונות המהפכניים של המסמך, כמו עצם קיומן של זכויות טבעיות, והזכות למרוד בממשל שאינו שומר עליהן, לחלחל לתודעה של עמים אחרים.

מתכוונים ללמוד היסטוריה באקדמיה? במחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן תוכלו ללמוד על ארה"ב במסגרת תואר; נושאים כמו הכרזת העצמאות של ארצות הברית, הממשל והמשפט האמריקני, מאבקי מיעוטים, מגדר ועוד. צרו עמנו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318390

ללמוד ולחקור את הכרזת העצמאות של ארצות הברית במסגרת תואר בהיסטוריה כללית

אם הכרזת העצמאות של ארצות הברית מסקרנת אתכן או אתכם, ואתם רוצים להעשיר את הידע שלכם בנושא, כדאי לדעת שהמחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בר-אילן מציעה מגוון מסלולי תואר ראשון ושני הכוללים קורסים ותחומי מחקר בנושא הכרזת העצמאות של ארצות הברית.

ללמוד על הכרזת העצמאות של ארצות הברית במסגרת תואר ראשון:

במסגרת לימודי תואר ראשון במחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן ניתן ללמוד מגוון קורסים ולהעמיק את הידע בנושא הכרזת העצמאות של ארצות הברית בד בבד עם השלמת תואר ראשון. בין הקורסים ניתן למנות את הבאים:

• עיצוב הממשל האמריקני: ממהפכה לחוקה (089)
  •  בית המשפט העליון בארה"ב: היבט היסטורי (18755-01)
  • וקורס בנושא ההיסטוריה של ארה"ב במבט פנורמי (183051-01)

לצד קורסים בהם נלמד על הכרזת העצמאות של ארצות הברית יש קורסים נוספים הנוגעים בהיסטוריה של ארצות הברית, ביניהם: היסודות של מדיניות החוץ האמריקאית (753), הנשיאות המודרנית בארה"ב מג'ון קנדי לדונלד טראמפ (637), קורס בנושא מאבק השחורים בארה"ב לשוויון אחרי מלחמת העולם השנייה (634), ההיסטוריה הצבאית של ארה"ב (781), מדיניות ארה"ב כלפי האינדיאנים 1600-1900 (295), התנועה הפמיניסטית בארה"ב (272), ממטעים למייקרוסופט: היסטוריה כלכלית של ארה"ב (18294-01), מחשבה מדינית בארצות הברית (18306-01) ועוד. במהלך לימודי התואר הראשון לומדים על ההיסטוריה והתרבות של ארצות הברית לאורך השנים וכן על ההיסטוריה של תרבויות נוספות בעולם. כך שבסיום הלימודים יוצאים הבוגרים עם בסיס אקדמי רחב וידע מקיף בהיסטוריה כללית וגלובלית.

בתוכנית לתואר ראשון עומדים לבחירתכם 3 מסלולי לימוד:

1. תואר ראשון מורחב בהיסטוריה – מסלול זה כולל קורסים במחלקה להיסטוריה כללית בלבד.
  2. תואר ראשון דו-חוגי לא מובנה – במסלול זה ניתן לשלב בין קורסים במחלקה להיסטוריה לבין קורסים ממחלקה אחרת, בהתאם לבחירה האישית של כל סטודנט וסטודנטית.
  3. תואר ראשון דו-חוגי מובנה – במסלול זה ניתן לשלב בין קורסים במחלקה להיסטוריה לבין קורסים בתחום נוסף בשילובים המובנים הבאים:

לחקור את הכרזת העצמאות של ארצות הברית במסגרת תואר שני:

בעלי תואר ראשון אשר עומדים בתנאי הקבלה ללימודי תואר שני בהיסטוריה יכולים ללמוד ולחקור את הכרזת העצמאות של ארצות הברית במסגרת תואר שני בהיסטוריה כללית, במסלול לבחירה: תואר שני במסלול  תזה או במסלול ללא תזה. תחומי ההתמחות של סגל המחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בר-אילן הם מגוונים, ומאפשרים לסטודנטים לתואר שני ללמוד ולחקור את הנושאים המעניינים אותם וקרובים לליבם. בין תחומי המחקר של חברי סגל המחלקה להיסטוריה הנוגעים בהכרזת העצמאות של ארצות הברית בפרט ובהיסטוריה שלה בכלל ניתן למנות את הבאים: היסטוריה של מדיניות החוץ האמריקנית, היסטוריה צבאית אמריקנית, נשים בארגונים בארה"ב, מגדר ואלכוהוליזם בהיסטוריה האמריקנית, הנשיאות האמריקנית, היסטוריה של הדת הפרוטסטנטית, ועוד.

אז אם אתן או אתם מתכוונים ללמוד היסטוריה באקדמיה, נשמח להכיר, לייעץ וללוות אתכם. במחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן תוכלו ללמוד נושאים מרתקים העוסקים בארה"ב: הכרזת העצמאות של ארצות הברית, הממשל והמשפט האמריקני, מאבקי מיעוטים, מגדר ועוד. צרו עמנו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318390