ללמוד בבר-אילן על ההיסטוריה של רוסיה והמהפכה הרוסית במסגרת תואר

ההיסטוריה של רוסיה רצופת תהפוכות, כיבושים, מיתוסים, מסורות ומהפכות, ולימודי ההיסטוריה של רוסיה פותחים צוהר הן להבנת אירועים פוליטיים, צבאיים, תרבותיים, תקשורתיים וגלובליים המתרחשים בעת הנוכחית והן בהכרת התרבות וההיסטוריה של יותר מ- 277מיליון אנשים ברחבי העולם, הדוברים את השפה הרוסית. מנקודת מבט מערבית רוסיה היא סוג של אניגמה, היא צועדת על הקו הדק שבין התרבות המזרחית לבין התרבות המערבית, שואבת מהם השראה מחד ומשפיעה עליהם מאידך, והיא מהווה כוח משמעותי שלא ניתן להתעלם ממנו במאזן הגלובלי.

אז אם יש לכם תשוקה להיסטוריה ועניין מיוחד בהיסטוריה של רוסיה, בפטר הגדול, במהפכה הבולשביקית, במלחמה הקרה  או בתקופה הסובייטית, כדאי לדעת שהמחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בר-אילן מציעה מגוון מסלולי תואר בהיסטוריה, המאפשרים ללמוד ולחקור גם את ההיסטוריה של רוסיה באמצעות מבחר קורסים. לצד קורסים בנושאי המהפכה הבולשביקית, התרבות, ההגות וההיסטוריה של רוסיה, תרכשו ידע נרחב וכלים לניתוח ולהבנת תולדות האנושות בכלל - מהעת העתיקה, דרך ימי הביניים ועד לעידן המודרני, כך שכבוגרי תואר במחלקה להיסטוריה כללית תצאו עם תובנות עמוקות על העבר המאפשרות לבנות את העתיד.

למעוניינים ולמעוניינות להעמיק בהיסטוריה של רוסיה והמהפכה הרוסית כחלק מתואר, צרו עימנו קשר דרך עמוד צור קשר, ונחזור אליכם בהקדם.

לימודי ההיסטוריה של רוסיה במחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן

האפשרות ללמוד על ההיסטוריה של רוסיה כחלק מתואר במחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בר-אילן מעניקה הזדמנות להכיר מקרוב את התרבות, הפוליטיקה, החברה, התמורות והתהפוכות של רוסיה לאורך השנים. הגישה הרב-תחומית הנהוגה במחלקה שופכת אור על תהליכים היסטוריים מכוננים, על הנרטיב הרוסי ועל סוגיות מודרניות המאפשרות להבין בין היתר גם את רוסיה של ימינו.

במהלך לימודי ההיסטוריה של רוסיה נלמד על תולדותיה של רוסיה מאז הרפורמות הגדולות של המאה השבע-עשרה, , על האימפריה הרוסית, על מלחמת הרוסים בנפוליאון, על מלחמת קרים (הראשונה) וכישלונה, על שלטון הצארים ועל המהפכה הבולשביקית, על הקומוניזם ועל התקופה הפוסט סובייטית. כמו-כן נלמד על מדיניות החוץ של רוסיה לאורך השנים ועל מקומה ותפקידה של רוסיה מנקודת המבט הפאן-סלאבית.

סקירת כמה מהקורסים בנושא ההיסטוריה של רוסיה במחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן

• המהפכה הרוסית / ד"ר אורי בר נוי
  • תחילתה של המדינה הרוסית המודרנית: מפטר הגדול ליקתרינה הגדולה / ד"ר אורי בר נוי
  • טרור מהפכני ברוסיה הצארית / ד"ר אורי בר נוי
  • מלחמות חמות בתק' המלחמה הקרה / ד"ר טל טובי
  • מעורבותה של רוסיה במזרח התיכון / ד"ר אורי בר נוי

*** רשימת הקורסים עשויה להשתנות מעת לעת - מומלץ להתעדכן באתר המחלקה.

יתרונות: התעמקות בהיסטוריה של רוסיה כחלק מתואר במחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן

לימודי ההיסטוריה של רוסיה במחלקה להיסטוריה כללית, כמו התעמקות בנושאים אחרים מגוונים, מקנים לסטודנטים ולסטודנטיות כמה יתרונות בולטים, ביניהם:

• ניתן ללמוד על ההיסטוריה של רוסיה במגוון קורסי מיקוד בתואר ראשון בהיסטוריה ולחקור אותה בתוכניות תואר שני בהיסטוריה, וכן בתוכנית מתקדמת לתואר שלישי בהיסטוריה במסגרת עבודת הדוקטורט.
  • לימודי היסטוריה במחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן מתקיימים תוך שימוש בשיטות לימוד מגוונות ועדכניות ומנקודת מבט ייחודיות ורב-תחומית.
  • המחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן מציעה מסלולי לימוד גמישים לבחירת הסטודנטיות והסטודנטים, ובכללם: לימודי היסטוריה לתואר ראשון במסלול ראשי, במסלול מורחב, במסלול משולב עם מחלקות אחרות בבר-אילן ובמסלול דו-חוגי. במסלול התואר השני ניתן לבחור בין מסלול עם תזה לבין מסלול ללא תזה.
  • סגל המחלקה להיסטוריה כללית מונה מרצים וחוקרים בעלי שם, הרתומים להצלחת הסטודנטים ומקפידים על אווירת לימודים נעימה ובהבעת מאתגרת. דלתם תמיד פתוחה והם מעודדים שיח אקדמי פתוח ופורה.
  • לצד לימודי היסטוריה כללית ולימודי ההיסטוריה של רוסיה, רוכשים הסטודנטים והסטודנטיות ידע, כלים ותובנות ומפתחים חשיבה ביקורתית, בין אם דרך מפגש עם מקורות ומסמכים היסטוריים אותנטיים ובין אם דרך דיונים ודיאלוגים כיתתיים.