תכנית משפטים (BA) והיסטוריה (MA)

תכנית משולבת משפטים (BA) והיסטוריה (MA)

למה כדאי?

שילוב לימודי היסטוריה ומשפטים הוא מרכזי להבנת תהליכי משפט. היסטוריה כללית מלבד היותה מקצוע מעניין הפותח אופקים חדשים וחשובים הינה גם מקור לא אכזב לשימוש בתובנות בתחום המשפט. בפסקי דין יש התייחסות חוזרות ונשנות לצ'רצ'יל ולראשי ממשלה אחרים בבריטניה, לג'ון לוק ולהוגים אחרים של המדינה המודרנית, המלכה ויקטוריה באנגליה של המה ה-19 ועוד אפשרויות רבות אחרות. פסקי דין אלו מוכיחים את החשיבות של ההשכלה ההיסטורית כמאגר לידע ולהבנה של מבנה החברה בימינו ושל מערכות היחסים הבינאישיות והבינלאומיות כפי שנבנו בתרבויות השונות. עצם הרגישות התרבותית שמקצוע ההיסטוריה מטפח חשובה מאין כמותה לעיסוק המשפטי. זאת ועוד, החשיבה ההיסטורית היא כלי נוסף המעדן ומעשיר את החשיבה והניתוח הדרושים לקריירה המשפטית. היא רגישה לשיקולי מקום וזמן, קוראת מסמכים על הכתוב בהם, על מה שכלול בהם גם כשאינו כתוב בהם והיא מקנה מודעות עמוקה לקריאת כל מסמך במכלול תרבותי שהוא טעון ומוטען בו.

איך זה עובד?

מסלולי משולבים למשפטים להיסטוריה מצויים בכל האוניברסיטאות בארה"ב. עתה בצורה מסודרת – יתקיים מסלול משולב גם בבר אילן. הפקולטה למשפטים והמחלקה להיסטוריה כללית  בבר אילן מציעות לתלמידים טובים המודעים לתוספת הלימודים וההשקעה, כמו גם לתוספת הרוח המיוחדת את התכנית  המשולבת ללימודי משפטים והיסטוריה.

משתתפי התכנית לומדים לתואר ראשון במשפטים [LLB] ובמקביל לומדים תואר שני בהיסטוריה [MA]. במסלול ללא תזה ניתן לסיים את התכנית בארבע שנות לימוד. במסלול עם תזה ניתן להאריך את התכנית לחמש שנות לימוד. התכנית המשולבת היא תכנית לימודים שדורשת הרשמה וקבלה במסלול נפרד. בכל חלקי התכנית הסטודנטים יוכלו לשלב את שני תחומי הידע.

לטבלת מעקב חובות לימודים במסלול עיוני לחץ כאן

לטבלת מעקב חובות לימודים במסלול מחקרי לחץ כאן