ד"ר זוהר מאור

משרד
בנין 410 קומה שנייה חדר 223
שעות קבלה
סמסטר ב' בימי ראשון 16:00- 17:00 (נמצא בשבתון בסמסטר א')
תחומי מחקר
    קורות חיים

תואר ראשון  B.A  אוניברסיטת  תל-אביב,  מתמטיקה*  (1997)

תואר שני  M.A  אוניברסיטת תל-אביב, היסטוריה כללית*  (1997)

תואר שלישי  PhD , האוניברסיטה העברית, היסטוריה כללית  (2005)

* במסגרת התכנית הבין-תחומית לטיפוח המצוינות באוניברסיטה.

פוסט-דוקטורט: האוניברסיטה העברית   מכון פרנץ רוזנצוויג-מינרבה    2007

נושא עבודת המסטר: מאבק לאומי וזהות שכנגד: צמיחתה של הלאומיות היהודית באימפריה האוסטרו-הונגרית של סוף המאה התשע עשרה

שם המנחה: פרופ' דן דינר

נושא עבודת הדוקטורט: מיסטיקה, יצירה ושיבה אל היהדות: "חוג פראג" בתחילת המאה העשרים

שם המנחים: פרופ' סטיבן אשהיים וד"ר יהוידע עמיר

פרסומים

ספרים

תורת סוד חדשה: רוחניות, יצירה ולאומיות ב"חוג פראג", מרכז שז"ר, ירושלים תש"ע.

מאמרים ופרקים בספרים

- "Der Idee der Jugend in der Prager Kreis", Die Zeitalter der Jugend. Deutsch-Jüdische Jugendlichen in der Moderne, Tübingen: Vandenhoeck und Ruprecht, 2009, pp. 193–212.

בעברית: "דימויים של נעורים ב'חוג פרג' בתחילת המאה העשרים", בתוך: י' חותם (עורך), תור הנעורים: נוער יהודי-גרמני בעידן המודרני, מרכז קבנר והוצאת מאגנס, ירושלים תשס"ח, עמ' 131–148.

"הארץ הבלתי מושגת: על השורשים המרכז אירופיים של 'ברית שלום'", בתוך: עדי גורדון (עורך), 'ברית שלום' והמציאות הדו-לאומית: 'השאלה הערבית' כשאלה יהודית, מרכז קבנר והוצאת כרמל, ירושלים תשס"ט, עמ' 93–110.

"הפיכת הארץ לגעגוע: תיאולוגיה פוליטית אצל קפקא, ברוד והפוסט-ציונות העכשווית", בתוך: מ' הלינגר (עורך), המסורת הפוליטית היהודית לדורותיה: ספר זיכרון לדניאל י' אלעזר, הוצאת בר אילן, רמת גן תש"ע, עמ' 229–253.

- “Redemption and Law: Rosenzweig's Critique on Max Brod”, in Y. Amir, J. Turner and M. Brasser (eds.) Faith, Truth and Reason: New Perspectives on Franz Rosenzweig’s “Star of Redemption”, Verlag Karl Alber, Munich, pp 391– 408.

מאמרים בכתבי עת

• "טשטוש והכרעה: עוד על מערבולת הזהויות בפראג", ציון עא (תשס"ו), עמ' 457–472.
    • "בין אנטי-קולוניאליזם לפוסטקולוניאליזם: ביקורת הלאומיות והחילון של ברית שלום", תיאוריה וביקורת ל (תשס"ז), עמ' 13–38.
    • "שתי תורות סוד חדשות", דעת 68–69 (תש"ע), עמ' 101–129.

-"Hans Kohn and the Dialectics of Colonialism: Insights on Nationalism and Colonialism from Within", Leo Baeck Institute Yearbook, 55 (2010), pp. 255–271.

"מתינות פוליטית מימין לשמאל: מרבי בנימין ועד ימנו", זהויות 1 (2011), עמ' 41–57.

ספרים ומאמרים שהתקבלו לפרסום

“Death or Birth: Scholem and Secularization”, in  E. Mendelsohn, R. Cohen, and S. Hoffman (eds.)  Against the Grain: Jewish Intellectuals in Hard Times, Berghahn Books, Oxford and New York, forthcoming, 42 pages.

בקורת ספרים בכתבי עת

בקורת על הספר: Deutscher, Jude, Europäer im 20. Jahrhundert: Arnold Zweig und das Judentum, eds. J. Bernhard and J. Schloer, Bern 2004, ציון עה (תש"ע), עמ' 110–115.

- שני המאורות: השוויון במשפחה ממבט יהודי חדש, מכון בינה לעתים, אפרתה תשס"ז (עורך)

- "אליהו של ברויאר: משפחה, ביקורת תרבות ופמיניזם" בתוך: שני המאורות, עמ' 137–159.

- ויקרא את שמם אדם: אהבה וזוגיות ממבט יהודי חדש, מכון בינה לעתים, אפרתה תשס"ה (עורך).

- "על חקר הנאציזם : נושאים ובעיות בחקר השואה", אקדמות ו (תשנ"ט), עמ' 159–165.

באמצעי התקשורת

מוזמנים להאזין לפודקאסט של ד''ר זוהר מאור בנושא לאומיות וחילון.

לשמיעה יש להוריד את האפליקציה בקישור הזה

ההקלטה נמצאת בקישור הזה:  לאומיות וחילון בישראל – ד”ר זוהר מאור