היסטוריה כללית ולימודי המזרח התיכון

מסלול דו-ראשי מובנה בהיסטוריה כללית ולימודי המזרח התיכון

המזרח התיכון הוא מוקד של תרבויות. שילוב של היסטוריה כללית לימודי מזרח תיכון מהווה ביטוי להכרה בחשיבותו של המזרח התיכון להיסטוריה העולמית. אזור זה היווה ערש לתרבויות המערב והאסלם וכאחד והוא גם היווה זירה ליריבויות פוליטיות עולמיות משחר התרבות. היכרות רחבה ומעמיקה עם ההיסטוריה והתרבות של המזרח התיכון היא נכס חשוב לכל מי שמבקש להבין את ההיסטוריה העולמית ולהבין את מקור המושגים המרכזיים שמעצבים את עולמנו. אולם, גם הבנה נכונה של לימודי המזרח התיכון מחייבת הבנת העולם המודרני שאנו חיים בו. שילוב התחומים מאפשר לתלמידי היסטוריה כללית למצוא את המעצמות הגדולות "קרוב לבית". מצד שני, קשה להבין את תולדות האזור ללא התעמקות בתולדות המדינות והמעצמות שלחמו בה ושלטו בה ועיצבו את הכלכלה, התרבות והרוח שלה, כשם שהם עוצבו בדמותה ובשאיפה אליה. במסגרת התכנית ילמדו ויתעמקו התלמידים בנושאים כמו גלובליזציה גם במקבילה האסלאמית שלה מהיבט היסטורי, תרבותי, חברתי, כלכלי, פוליטי ובינלאומי.

בוגרי השילוב יזכו ברוחב השכלה ובראיה תרבותית בינתחומית המאפשרת עיסוק במגוון תחומים, כמו פוליטיקה, תקשורת, מחקר והוראה.

היקף הלימודים

במסלול דו ראשי  היסטוריה כללית ולימודי המזרח התיכון ילמד הסטודנט 26 נ"ז בהיסטוריה ו- 25 נ"ז בלימודי המזרח התיכון

תנאי קבלה

תנאי הקבלה למחלקה להיסטוריה כוללים שקלול של ציוני תעודת הבגרות וציון המבחן הפסיכומטרי. מועמדים שציון הבגרות המשוקלל שלהם הוא 9.5 ומעלה יכולים להתקבל למחלקה להיסטוריה ללא בחינה פסיכומטרית