לימודי תואר שלישי במחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בר־אילן – דוקטורט בהיסטוריה

דוקטורט בהיסטוריה: חוקרים את העבר, יוצרים ידע חדש בהווה ומשפיעים על העתיד

שלום לך,

אני שמח מאוד על התעניינותך בלימודי תואר שלישי ובכתיבת עבודת דוקטורט במחלקה שלנו. תואר זה יקנה לך מומחיות ומקצועיות בחקר ההיסטוריה בכלל ובתחום מחקרך בפרט. להלן תנאי הקבלה ודרכי ההרשמה ללימודי דוקטורט בהיסטוריה. בהמשך, נתאר את תחומי המחקר במחלקה שלנו ואת יתרונות שבלימוד ובחקר ההיסטוריה הכללית באוניברסיטת בר־אילן.

תנאי הקבלה ללימודי דוקטורט בהיסטוריה (תואר שלישי)

תואר שני בהיסטוריה עם תזה בציון 85 לפחות (הן בציוני הקורסים והן בציון עבודת התזה) מאוניברסיטת בר־אילן או מכל אוניברסיטה מוכרת אחרת בארץ או בעולם.

• הקבלה למסלול משולב לדוקטורט בהיסטוריה, מחייבת תואר ראשון בהיסטוריה בציון 85 לפחות.
  • עמידה בתקנות הוועדה לתואר שלישי.

דרישות המחלקה בלימודי דוקטורט בהיסטוריה

תוכנית הלימודים של כל דוקטורנט ודוקטורנטית נקבעת על פי החלטת ראש המחלקה, לצד דרישות מינימום כלליות:

1. השתתפות בפורום שבועי לתלמידי מחקר בכל אחת משנות לימודי הדוקטורט.
  2. השתתפות בכנסים ובהרצאות אורח של המחלקה.
  3. קורס או סמינר שבהם חובת השתתפות פעילה, בכל אחת משנות לימודי הדוקטורט.

להרשמה ללימודי דוקטורט בהיסטוריה באוניברסיטת בר־אילן או לקבלת מידע נוסף צרו קשר כעת דרך עמוד יצירת קשר או חייגו 03-5318390

תחומי מחקר והתמחות בתואר השלישי בהיסטוריה

המרצים והמרצות שלנו מביאים עמם מומחיות בתחומי מחקר מגוונים מאוד ובשיטות מתקדמות לחקר ההיסטוריה האנושית ולהוראתה. בקורסים ללימודי הדוקטורט אנו מקפידים על היכרות מעמיקה עם תאוריות אנליטיות, על הקניית מיומנויות איתור מקורות היסטוריים, מפות וחומר ארכיוני, הן פיזי והן דיגיטלי, ותוך ניצול הכלים החדשניים של מדעי הרוח הדיגיטליים. אנו חותרים לשכלול החשיבה הביקורתית של התלמידים והחוקרים והטמעתה בארגז הכלים האקדמי שלהם. המומחיות והכישורים שנרכשים במהלך המחקר והלימוד ההיסטורי לתואר שלישי יכשירו אותך לעיסוק במחקר עצמאי וחדשני ולביצוע עבודה מקצועית ברמה האקדמית הגבוהה ביותר.

עם סגל המחלקה להיסטוריה כללית נמנים חוקרים וחוקרות מהמובילים בתחומם. פרסומיהם החדשניים מופיעים בכתבי־העת היוקרתיים ביותר. החוקרים במחלקה זוכים בפרסים ובמענקי מחקר תחרותיים, ישראליים ובין־לאומיים. המומחיות המגוונת של חברי וחברות הסגל מאפשרים לנו להציע מנעד רחב של תחומי מחקר בתקופות ובמרחבים שונים.

תחומי המחקר וההתמחות בתואר שלישי (דוקטורט) בהיסטוריה

• היסטוריה אינטלקטואלית
  • היסטוריה צבאית
  • היסטוריה חברתית
  • היסטוריה כלכלית
  • היסטוריה תרבותית
  • היסטוריה דתית
  • היסטוריה מגדרית

תחומי המחקר לדוקטורט בהיסטוריה לפי קטגוריות של אזור ותקופה

אזורים:    1. אירופה

2. אמריקה (ארה"ב, אמריקה הלטינית)

תקופות:  1. התקופה הקלאסית

2. ימי הביניים

3. העת החדשה המוקדמת

4. העת החדשה והיסטוריה בת זמננו

אתך לאורך כל הדרך – דוקטורט בהיסטוריה באוניברסיטת בר־אילן

לימודים לתואר שלישי הם אתגר אינטלקטואלי של ממש. כתיבת הדוקטורט כרוכה בעבודת חקר עצמאית, מקיפה ומעמיקה. זהו תהליך מקצועי מובהק, הדורש התמסרות, משמעת עצמית והשקעה רבה; ובה בעת, מדובר במהלך מפרה ומעשיר, המעניק למתמידים בו חוויה אישית ומומחיות מקצועית.

המחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בר־אילן מחויבת לחוקרים ולחוקרות הנמצאים בראשית דרכם המקצועית, שכן זוהי העתודה של המחקר ההיסטורי. תוכנית המחקר של הדוקטורנטים והדוקטורנטיות בהיסטוריה מבוססת על הנחיה אקדמית צמודה: ליווי אישי בתהליך המחקר, העיבוד והכתיבה ומשוב מתמיד. סגל המחלקה מחויב להנחיה איכותנית, כחלק משאיפתנו למצוינות אקדמית. תלמידי המחקר של המחלקה להיסטוריה מקיימים מפגשים שבועיים בהם הם מציגים את מחקריהם, דנים בביקורות, רוכשים מיומנויות אנליטיות, לומדים תאוריות ומתודולוגיות חדשות ומקיימים אינטראקציות אינטלקטואליות עם חוקרים ממחלקות שונות ומאוניברסיטאות אחרות.

האוניברסיטה והמחלקה להיסטוריה מספקים לחוקרים החדשים את כל התשתיות הנחוצות לכתיבת מחקר איכותי: נגישות לעזרי מחקר מתקדמים ולמאות מאגרי מידע וארכיונים; ספריות מקצועיות, השתתפות בכנסים לאומיים ובין־לאומיים, המזמנים מפגשים עם חוקרים מובילים בתחומם וחשיפה למחקרים העדכניים ביותר. כנסים אקדמיים מאפשרים לדוקטורנטים ודוקטורנטיות להציג את ממצאי מחקריהם בפני מומחים מובילים בתחומם, ובכך תורמים להם בהתנסות בעמידה מול קהל, פיתוח יכולות להצגה רהוטה של עבודותיהם ויכולת התמודדות עם ביקורת עמיתים.

מדוקטורנטים בהיסטוריה להיסטוריונים מומחים

השלמת הדוקטורט בהיסטוריה סוללת את הדרך להשתלבות ולהתקדמות מקצועית. בעלי תואר דוקטור שהוכשרו במחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בר־אילן אוחזים במשרות בכירות ומאתגרות בשלל תחומים, הן בשירות הציבורי והן במגזר הפרטי. נוסף על המצוינות האקדמית, ניכרים בחוקרים ובחוקרות שהוכשרו אצלנו מוטיבציה גבוה, שאיפה להתחדשות, סקרנות ויכולת למימוש מיומנויות מקצועיות.

אני מאחל לך הצלחה בכל מסלול ותוכנית התמחות ללימודי תואר שלישי בהיסטוריה העונה על הציפיות שלך ועל התוכניות שלך לעתיד ומזמין אותך לפנות אלינו בכל שאלה בטלפון: 03-5318390 או במייל: General-History.dept@biu.ac.il.

להתראות ובהצלחה,

פרופ' דב סטוצ'ינסקי

ראש המחלקה להיסטוריה כללית

להרשמה או למידע נוסף על אודות דוקטורט בהיסטוריה באוניברסיטת בר־אילן, צרו קשר כעת דרך עמוד יצירת קשר או חייגו 03-5318390